Kesä on täällä ja rannat avautuvat. Moni on tässä keväällä huhkinut salilla saadakseen rantaleijonaksi vaadittavia gainseja. Baden baden, makkara ja olut kutsuvat. Salikortti jää taas 3 kuukaudeksi (vähintään) tauolle.
Mitäs jos tänä kesänä tekisit hieman eri tavalla?
Mietippä hieman. Sinulla on aikaa, koska (mahdollisesti) olet lomalla. Voit valita itsellesi parhaan ajan treenata, etkä ole myöskään väsynyt töistä. Kroppassasi on todennäköisesti vuoden korkeimmat D-vitamiinitasot. Mentaalisestikin olet todennäköisesti hyvässä hapessa, koska auringolla on ihmeellinen vaikutus ihmisiin. Olosuhteet eivät voisi olla paremmat, jotta voit jatkaa projektiasi. Voit jopa ehkä aloittaa sen.
Muutama oma vinkki, jolla saat pidettyä rantaleijona-lookin tänä kesänä.
1. Grillaa, mutta valitse seuraavista: porsaan sisäfilee, naudan ulkofilee, broilerin rintafilee tai minuuttipihvit. Kasslerilla, Entrecotella ja ribseillä voit sitten satunnaisesti herkutella. Katso marinointiohjeet tekstin loppupäästä.
2. Ota tavaksi grillata aina myös kasviksia. Sipuli, kesäkurpitsa, tomaatti, paprika ja herkkusienet on hyviä tähän.
3. Maltilla hiilihydraatteja aterian kanssa.
4. Suhtaudu makkaraan kuin suklaapatukkaan. Valitse milloin haluat sitä nauttia. ÄLÄ käytä sitä välipalana tai ateriankorvikkeena.
5. Jos olet tehnyt aikaisemmin lihaskuntoliikuntaa, pyri treenaamaan lihakset läpi ainakin kerran viikossa. Mikäli liikuntasi on ollut jotain muuta, niin pyri pitämään treenirytmistäsi jollain tasolla kiinni. Vältä ainakin yli 50 % pudotuksia treenimäärissäsi.
6. Jos menet mökille, niin yksi sana: Kehonpainoharjoittelu tai kahvakuula.
Omaa mökkitreenailua. Hyvä mökkitreeni ei välttämättä vaadi levytankoa.
Toimi seuraavasti: Laita sauna päälle ja ennen saunaa vedä läpi seuraava setti.
MÖKKITREENI
- Kyykky/maastanosto vesikanistereilla
- Askelkyykky vesikanistereilla
- Etunojapunnerrus
- Leuanveto (onnistuu hyvin köyttämällä yksi reilu ranteen paksuinen kuorittu puu kahden puun väliin. Paksulla otteella saat puristusvoimaakin ja jos tarvitset kevennystä, niin vastuskumit ovat sitä varten)
- Istumaannousu (alustaksi, matto, jumppamatto tai tyyny)
Toistomäärät ja kuormat omatunnon mukaan. Itse suosittelen, että tee kiertoharjoitteluna. Tee vaikka 1 x 20 toistoa ja siirry liikkeestä toiseen. Kierrosten välissä 1 – 3 min palautus. Ota työajaksi 30 – 40 min ja paina se täydellä höyryllä. Sitten saunaan – takaan, että olosi on parempi.
Tulen itse todistamaan ja näyttämään teille tämän treenin käytännössä kesän aikana.
Ai niin. Ja miten sen lihan saa maistumaan hyvältä?
PORSAAN ULKOFILEE
Coca Colaa
Öljyä (rypsi)
Liraus viskiä
Grillausmaustetta (reilusti)
Nokare sinappia
Mustapippuria
Chiliä
Valkosipuli (älä innostu tämän kanssa)
Marinadit ja lihat pussiin. Anna marinoitua 24 tuntia. Valuta ylimääräiset marinadit pois, mutta älä kuivaa lihaa. Paista ja nauti.
NAUDAN ULKOFILEE
Ota liha hyvissä ajoin lämpenemään.
Muurikka/valurautapannu kuumaksi. Voit testata pannun koskettamalla pihvillä pannun pintaa. Jos liha alkaa välittömästi paistua, niin pannu on tarpeeksi kuuma.
Rypsiöljyä pannulle.
2 – 3 minuuttia per puoli. Jos epäilet kypsyyttä, niin aina voit nopeasti tehdä pihvin reunaan pienen viillon ja kurkata sisälle.
Välittömästi paistamisen jälkeen suolaa ja mustapippuria.
BROILERIN RINTAFILEET / MINUUTTIPIHVIT
Öljyä
Appelsiini-tuoremehua
Currya
Chiliä
Vähän hunajaa
Marinadit ja lihat pussiin. Anna marinoitua 24 tuntia. Valuta ylimääräiset marinadit pois, mutta älä kuivaa lihaa. Paista ja nauti.
- Samu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti